Tekstvak: Het Huis
Tekstvak: De Kamers
Tekstvak: De Tarieven
Tekstvak: Het Dorpje

De Omgeving

Tekstvak: Contact
Tekstvak: Home Page
Tekstvak: Welkom

De Pays Royannais, de streek rondom Royan in de Charente Maritime biedt een dermate breed scala van recreatiemogelijkheden, ontspanning en avontuur, dat zelfs de meest veeleisende vakantiegangers hier ruimschoots aan hun trekken komen.

Door de eeuwen heen hebben de natuur en de mens een eigen stempel op deze streek gedrukt en tal van unieke, mystieke, religieuze en uitzonderlijke sporen achtergelaten. Liefhebbers van cultuur, streektradities, natuur of sport zullen aangenaam verrast worden door de veelzijdigheid van dit gebied.

Naast de eeuwenoude historische bouwwerken, Romaanse kerken en kloosters, legendarische plaatsen en Belle Epoque villa’s en de onmetelijke rijkdommen van land en zee, zoals de wijngaarden voor de Cognac en Pineau en de oesterbekkens van het Seudre estuarium, de uitbundige natuur, de duinstranden, kusten en rotsen, moerassen en bossen, rivieren en riviermondingen biedt het gebied ontelbare mogelijkheden voor actieve recreatie, zoals vele vormen van watersport, strandvertier, surfen, kite-surfen, vissen, fietsen en wandelen, paardrijden, karten en zelfs parasailen en sportvliegen …

 

Er is te veel om allemaal op te noemen.

 

 

 

 

 

Interessante sites voor meer informatie:

 

www.royanatlantique.fr

www.pays-royannais-patrimoine.com

www.la-palmyre-les-mathes.com

www.mortagne-sur-gironde.fr

www.meschers,com 

www.royan-tourisme.com

www.saintgeorgesdedidonne.com

www.saint-palais-sur-mer.com

www.la-tremblade.com

www.charente-maritime.org

 

www.golfderoyan.com

www.lapalmyregolfclub.com