De burgemeesterswoning Rue des Halles 21, recht tegenover de Mairie, werd in opdracht van de toenmalige burgemeester Rouffineau in 1901 ontworpen door architect Jean Buneau uit de nabije mondaine badplaats Royan. 

De architectuur van dit Charentaise herenhuis heeft weinig met de pittoresque stijl van het van oorsprong Keltische vissersdorpje Mornac van

doen en doet zelfs eerder denken aan

de Parijse school ten tijde van het Tweede Keizerrijk. Burgemeester Rouffineau had het duidelijk wat hoog in de bol.

Het uit Pierre de Taille opgetrokken pand straalt een stoere elegance uit met een wat sleetse sjiek, wat door ons met respect en veel zorg in stand wordt gehouden.

De voormalige binnenplaats van het huis is verbouwd tot terras waar 's ochtends aan een lange tafel in de schaduw van een enorme parasol een copieus ontbijt wordt geserveerd. En aan het eind van de dag is het er zeer prettig toeven met een verkoelend apéritief in de hand.

Het Terras

Een oude schuur achter het huis is weggebroken en heeft plaats gemaakt voor een goed afgeschermd zwembad van overzichtelijk formaat, waardoor het nemen van een verkoelende duik op elk moment van de dag (of avond) tot de mogelijkheden behoort.

Het zwembad

De Theetuin

De Ontbijtzaal

Aan de overkant van het steegje naast het huis ligt de theetuin. Met een kloeke kersenboom die zowel schaduw als verrukkelijke kersen levert. Het  comfortabele tuinmeubilair noodt tot het stijlvol nuttigen van een geurig kopje thee.

Als het weer het bij uitzondering niet toelaat op het terras te ontbijten, wordt uitgeweken naar de Salle à Manger.

Dit vertrek is ingericht met een knipoog naar de stijl die monsieur Rouffineau voor ogen moet hebben gestaan.

De ruim gesorteerde boekenkasten bieden een grote diversiteit aan lectuur en informatiemateriaal in vele talen.

De bibliotheek kan ook gebruikt worden voor gezelschapsspelen en kaartavondjes. De piano staat ter beschikking van hen die daadwerkelijk kunnen musiceren.

De Bibliotheek